Kyra Fitness and Dance

Ledniczky Krisztina Kyra személyi edző és tánctréner oldala

Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Üzemeltető:
Christina Tara Kft.
Székhely:
 1116 Budapest, Kondorosi út 8/A

Fitnesz terem - Személyi edzés:
FLEX GYM - 100 % BODYBUILDING

1012 Budapest, Márvány utca 17.

Csoportos órák - CHAIR DANCE workshop:

EUPHORA Pole Fitness - 1076 Budapest, Csengery u. 76.

Lánybúcsú Party óra: ROXY Stúdió - 1136 Budapest, Tátra utca 4.

Gerinctorna és kinezio TAPE ragasztás:

1116 Budapest, Kondorosi út 8/A

***

FOTÓZÁS: WTAMASTUDIO - 1062 Budapest, Teréz krt. 6.

***

Adószám: 
12448339-1-43

Telefon:
+36-20-382-3406

Facebook: Kyra Fitness & Dance

E-mail: info@kyrafitness.hu

Személyi edzések: Hétfő-Péntekig: 17.30 - 20.30 óra között

Hétvégenként: előzetes egyeztetés alapján

Táncórák: keresd az aktuális időpontokat a megfelelő óratípusoknál.

Fotózás: Bejelentkezés és árajánlatkérés elérhetőségeinken.

Gerincsérv lelki okai

2018.01.02.

Gerincsérv lelki okai

A gerincsérv fájdalmas népbetegséggé nőtte ki magát, mely már a huszonéves korosztályt is fenyegeti. Mivel a probléma hátterében gyakran pszichés okok állnak, feltérképeztük, milyen lelki mechanizmusok vezethetnek a súlyos betegséghez.

A gerincsérv tünetei félreismerhetetlenek. Észveszejtő fájdalom a nyak-, a hát-, vagy a deréktájékon, rugalmatlanság, merevség, sok esetben teljes mozgásképtelenség. Nehezen fogadjuk el, a kifejlett betegség azonban gyakran átformálja az életünket. A fájdalom miatt képtelenek vagyunk elvégezni a házimunkát, nem tudjuk egyhuzamban végigülni a vacsorát, és nemcsak a gyerekek emelgetése, de sok esetben még a fürdés is problémát okoz számunkra. Hab a tortán, hogy a mellékhatások listáján az éles fájdalom és a rossz közérzet mellett sok esetben a mozgáskorlátozott státusz is helyet követel magának. A gerincsérv következtében ugyanis a páciensek jó része nemcsak ideiglenesen, de akár tartósan is munka- és keresőképtelenné válhat.

A diagnózist követően persze sokunk értetlenül áll a probléma előtt: genetikai tényezőkre, munkahelyi ártalmakra, rossz bútorokra, hirtelen, megerőltető mozdulatokra gyanakszunk. A pszichológusok azonban hangsúlyozzák, hogy az oknyomozás során sosem szabad figyelmen kívül hagynunk a lelki tényezők megbetegítő szerepét sem. A pszichoszomatika lényege jól ismert: a hosszú ideje elfojtott, megoldatlan lelki konfliktusaink gyakran köszönnek vissza fájdalmas testi tünetekben, így például gerincsérv képében is. Hogy könnyebben léphessünk a gyógyulás útjára, most felgöngyölítettük, milyen pszichés faktorok állhatnak a gerincsérv hátterében!

1. Lelki terhek

Képzeljük csak el: ha huzamos ideig vonszolunk egy nehéz csomagot, nagy eséllyel megfájdul majd tőle a hátunk. Hasonló a helyzet a lelki terhekkel is: ha túl sokáig cipeljük a számunkra kellemetlen vagy éppen fájdalmas lelki problémákat, akkor azok súlya alatt akár szó szerint megroppanhat a gerincünk.

2. Erkölcsi tartás hiánya

A gerincsérv miatt kialakuló hajlott, görnyedő testtartás gyakran szimbolikus jelentéssel bír: arra utalhat, hogy a beteg olyan erkölcsi problémákkal küzd, melyek miatt meghajolni, megalázkodni kényszerül.

3. Rugalmatlanság

A lelki rugalmasság hiánya gyakran szerepel a gerincsérvet kiváltó lelki okok közt. A páciensek sokszor túlságosan merevek, képtelenek elengedni magukat, könnyedén szemlélni az életet, és önerőből változtatni a számukra előnytelen, kellemetlen élethelyzeteken.

4. Alázat hiánya

Ha túl önfejűek vagyunk, az alázat és alkalmazkodás hiánya akár egy gerincsérvvel is az orrunkra koppinthat. A megoldás ez esetben csupán annyi lenne, hogy tanuljunk meg alkalmazkodni másokhoz: próbáljuk meghallgatni őket, figyelembe venni az igényeiket, és kompromisszumra jutni velük a közös konfliktusok során. 

5. Lelki konfliktusok

Szeretjük azt hinni, hogy a ki nem mondott érzelmek, családi titkok és fájdalmas igazságok egy könnyed mozdulattal is semmissé tehetőek. Pedig gyakran megesik, hogy ezek az elfojtott problémák testi tünetek képében, sokszor épp gerincproblémák formájában öltenek testet.6. Túlhajszoltság

A sokadik másodállás, az állandó túlórázás, a mindenkinek meg akarok felelni szemlélet idővel felemészti a lelki tartalékainkat. Ha túlvállaljuk magunkat, a pszichénk letilt, és pihenésre parancsol bennünket. Például egy gerincsérvvel, hogy az ágyban töltött hetek alatt legyen időnk gondolkodni azon, megéri-e túlhajszolni magunkat. 

Forrás: www.life.hu

Funkcionális Gerinctréningre jelentkezek

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Ezeken az időpontokon veszek részt *:
Megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza