Kyra Fitness and Dance

Ledniczky Krisztina Kyra személyi edző és tánctréner oldala

Facebook

Megosztás

Kapcsolat

Üzemeltető:
Christina Tara Kft.
Székhely:
 1116 Budapest, Kondorosi út 8/A

Fitnesz terem - Személyi edzés:
FLEX GYM - 100 % BODYBUILDING

1012 Budapest, Márvány utca 17.

Csoportos órák - CHAIR DANCE workshop:

EUPHORA Pole Fitness - 1076 Budapest, Csengery u. 76.

Lánybúcsú Party óra: ROXY Stúdió - 1136 Budapest, Tátra utca 4.

Gerinctorna és kinezio TAPE ragasztás:

1116 Budapest, Kondorosi út 8/A

***

FOTÓZÁS: WTAMASTUDIO - 1062 Budapest, Teréz krt. 6.

***

Adószám: 
12448339-1-43

Telefon:
+36-20-382-3406

Facebook: Kyra Fitness & Dance

E-mail: info@kyrafitness.hu

Személyi edzések: Hétfő-Péntekig: 17.30 - 20.30 óra között

Hétvégenként: előzetes egyeztetés alapján

Táncórák: keresd az aktuális időpontokat a megfelelő óratípusoknál.

Fotózás: Bejelentkezés és árajánlatkérés elérhetőségeinken.

A méhkenyér, a méhek téli eledelének jelentősége

2018.01.18.

A méhkenyér, a méhek téli eledelének jelentősége

A méhkenyér kiválóan hat a bélrendszerre, a májra és a prosztatára is. Javítson méhkenyér kúrákkal egészségi állapotán, évente 2-3 alkalommal!

méhkenyér a legfontosabb eledele a méheknek, ugyanis ezzel táplálják azokat a lárvákat és méheket, melyekből nem királynő lesz. A méhkirálynő az egyedüli méh, aki egész életében méhpempőt fogyaszt.

Ennél fogva a méhkenyér összetétele rendkívül gazdag és komplex, így például tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, enzimekkel, de antioxidáns hatású flavonoidok is találhatóak benne.

méhkenyér valójában nem más, mint virágpor, pici méz, propolisz, méhviaszés a méhek emésztőenzimjeinek keveréke. Persze ennek a rendkívül különleges anyagnak roppant összetett az előállítási módja, melyet csak a méhek tudnak kivitelezni, annyi azonban bizonyos számunkra is, hogy a folyamat végeredménye egy igazi energia- és tápanyagbomba lesz.

A dolgozó méheknek muszáj a roppant gazdag tápanyagtartalmú méhkenyeretfogyasztaniuk, mivel csak így lehetnek képesek ezt követően táplálékot előállítani a fejlődő lárváknak, illetve méhpempőt a királynőnek.

A már idősebb dolgozó méhek csak mézzel táplálkoznak, s ebből arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a méhkenyérnek jóval magasabb a tápanyagtartalma, mint a méznek.

Miért felbecsülhetetlen értékű a méhkenyér?

méhkenyér összetétele páratlanul értékes s nem csupán a méhek számára, hiszen az emberi szervezetet is nagymértékben támogatja az egészség megőrzésében. A méhkenyér hozzávetőlegesen 20% fehérjéből, 24-34% szénhidrátból és 1,5% lipidből tevődik össze.

A méhkenyér rendkívül gazdag B-vitaminokban, valamint kálium is bőségesen található benne. Emellett kitűnő forrása számos ásványi anyagnakis, így többek között találunk benne kalciumot, foszfort, kobaltot és vasat is. Ráadásként pedig a méhkenyér az egyik legjobb természetes forrása a szelénnek.

A méhkenyér szárazanyag tartalmának 15%-a előemésztett aminosavakból áll, melyek szervezetünkben könnyen felszívódnak és hasznosulnak. Mindemellett tartalmaz még fehérjéket, zsírokat és cukrokat is.

A méhkenyér természetes biostimuláló tápanyag, hiszen roppant gazdag antioxidáns hatású flavonidokban, fitohormonokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és más, lényeges bioaktív hatóanyagokban is. Ráadásul mindezeket a nélkülözhetetlen tápanyagokat rendkívül komplex formában és kivételesen hatékony biohasznosulás mellett tartalmazza.

A méhkenyérben jelen van mind a 9 esszenciális aminosav is, mely nélkül nem maradhatnánk életben, s melyeket egyáltalán nem, vagy nem elégséges mennyiségben tudja csak szervezetünk előállítani. Nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket is, melyek szintén alapvető fontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából.

Érdekesség, hogy a méhkenyér nem veszít semmit sem tápértékéből a méhek által végzett fermentációs folyamat során, sőt, eközben még újabb tápanyagokkal is gazdagodik.

Hogyan támogatja egészségünket a méhkenyér?

méhkenyér nagyszerűen alkalmas a szervezet feltáplálására, mely jelentősen hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez, s ezáltal a betegségek megelőzéséhez is. A méhkenyér támogatja szervezetünkben az új sejtek képződését, s ily módon fiatalító és regeneráló hatással is rendelkezik. A méhkenyér kórokozó-ellenes hatóanyagokat is tartalmaz, ezért bakteriális és gombás fertőzések ellen is hathatós segítséget nyújthat.

A méhkenyér kivételesen hatékonyan alkalmazható vérszegénység esetén, mivel jelentősen képes növelni a vörösvérsejtek számát szervezetünkben. Továbbá a teljes szív-és érrendszer egészségét támogatja, mivel sikeresen lép fel a szívelégtelenség, a szívroham vagy az agyvérzés ellen is, de vérnyomáscsökkentő és érelmeszesedést gátló hatással is rendelkezik.

Mindemellett a méhkenyér kitűnően helyt áll a különféle eredetű gyomorproblémák fennállása esetén is, így eredményesen alkalmazható gyomorhurut, gyomorfekély vagy más gyomorpanasz jelentkezésekor is. Ráadásul helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, ami könnyedén felborulhat például egy antibiotikumos kúra miatt is.

A méhkenyér nagy hatékonysággal méregteleníti vastagbelünket, s ezáltal hozzájárul a toxikus anyagok biztonságos eltávolításához is.

A méhkenyér nagyszerű segítséget jelenthet a női és férfi problémáknál, terhességi betegségeknél és meddőség esetén is. Ezen kívül a méhkenyér kedvező hatású a jó-és rosszindulatú daganatok esetén is.

A méhkenyér nagymértékben támogatja májunk működését, s különösen javallott Hepatitis fennállásakor, mivel egyaránt eredményes lehet akut, vírusos és krónikus esetekben is.

A méhkenyér egy fantasztikus és teljesen természetes táplálékkiegészítő, mely nagyszerűen alkalmas a hiányzó tápanyagok pótlására, különösen nem megfelelő étrend és életmód esetén. Ráadásul kitűnő segítség fogyókúra idejénis, hiszen csökkenti az étvágyat, miközben feltölti szervezetünket minden lényeges tápanyaggal, valamint salaktalanít, és olyan hormonok kiválasztását serkenti, amelyek részt vesznek a szénhidrátok anyagcseréjében.

méhkenyér remekül kiegyensúlyozza szervezetünk működését, s ennek pozitív hatásait közérzetünkön is érezhetjük, ezért a méhkenyér bevethető stressz ellen, de a pihentetőbb alváshoz is hozzájárul.

Férfiaknak pedig kifejezetten ajánlott a méhkenyér fogyasztása, mivel remekül támogatja a prosztata egészségét, ráadásul szexuális problémák esetén is segítséget nyújthat.

Ízületi gyulladások kezelésében is hatékony társunk lehet a méhkenyér, mivel magas a pantoténsav és dekánsav tartalma.

vissza